PersonalIA Pettersson


Startade Dansstudion i Karlstad 1995 och har undervisat sen början av 1990-talet. .


Hon undervisar i Jazz, Jazzfunk vuxen, Musikaljazz vuxen, showdans/dansmix,  hip-hop/rytmik, styrka/stretch. Hon har hand om danslinjen yngre födda 07-09 och danslinjen äldre ungdom/vuxen och bjuder ofta in gästlärare och ordnar workshops. 

Hon är också en av handledarna till Center Dance Company.


IA är utbildad vid Balettakademins yrkeslinje i Stockholm, Danslinjen i Örebro, KPS i Kristinehamn och Axelssons i Stockholm, där hon utbildat sig till diplomerad massör. Hon åker ofta på fortbildningar till London och har också varit i Paris ett flertal ggr och dansat på olika dansskolor.

IA arbetar som dansare och koreograf i många olika sammanhang och har arbetat med ett flertal artister, såsom Ola, Elin Lanto, Antique, Da Buzz, Thomas Di Leva och Tommy Körberg. Hon har medverkat i och koreograferat musikvideos och dansat i Melodifestivalen, i andra tv sammanhang och på festivaler runtom i Sverige. Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och koreograferat Cabary vid två tillfällen.

IA är konstnärlig ledare för Clude Dance Company, som är ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med Jazz, Kommersiellt och Modernt.Clude uppträder i många olika sammanhang runtom i Karlstad/Värmland och arbetar med en skolföreställning som heter Save The Planet där skoleleverna får prova på dans och delta i föreställningen med dansarna.


Arbetade mellan 2011 och 2017 på FUGIKs gymnasium estetiska programmet inriktning dans. 

Sedan 2017 arbetar IA på Sundsta och Älvkullegymnasiet som danslärare på Anpassad Gymnasieskola och vikarierar vid behov på Estetiska programmet inrikting Dans. 

IA är även engagerad i Karlstad dansförening med grupper för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer och integrationsprojekt.

Ia har utbildat sig inom Dans för Hälsa och är utbildad undersköterska.Susanne Renck Kullgren

Är delägare i Dansstudion sedan 1997.


Susanne är utbildad på Balettakademien i Göteborg 1989-92. Hösten 1992 studerade hon Balett på Joffrey Ballet School i New York. Hon har praktiserat som danslärare i balett på Balettakademien och arbetat som dansare i Göteborg och på Kungliga Dramaten i Stockholm.


Susanne driver Dansstudion tillsammans med IA Pettersson och undervisar i jazzmix, balett, barndans och dansmix.


Susanne arbetar sedan 2002 också som danslärare på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon har arbetat som koreograf bla med Cabary nyårsshow och nu senast som koreograf för Värmlandsteaterns uppsättning av Madicken.


Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och koreograferade Cabary 2022.


Evelina Falkelind

Evelina har utbildat sig på Sundstagymnasiets dansutbildning och dansat på Dansstudion sedan hon var liten. Hon har sen studerat vidare på Balettakademiens förberedande utbildning i Umeå och på Bårdarakademiet i Oslo första året. Därefter har hon studerat dans och pedagogik vid Karlstad Universitet och Norges Danshögskola i Oslo. Uppsättningar hon varit med i som dansare är bla Cabary, Rent på Värmlandsteatern och Caberet på Säffleoperan.


Evelina undervisar i Barndans, Dansmix, Jazzmodern, Balett, Jazz och Modern dans. Hon är ledare för Shape Dance Company, och leder även Center Dance Company tillsammans med IA.


"Det bästa jag vet är teknik, vare sig du är 4 år och dansar pyttedans eller 45 år och dansar modernt så kommer jag lära dig tekniska grunder. För teknik gör allt bättre. På mina lektioner står alltså teknik i centrum tillsammans med blåmärken och en stor variation av musik. "


Sofie Skogström

 

Sofie har undervisat på Dansstudion sedan 2013 och har haft olika grupper under årens gång.

Undervisar just denna terminen i pyttedans, jazzmix & showdans.

Sofie är även en av våra kompaniledare, och leder Explicit Dance Company.


För Sofie har dans alltid funnits i hennes liv, sedan 6 års ålder och vill förmedla dansglädje på sina lektioner.

Sofie har studerat på Dansestetiskt program under gymnasiet och därefter flyttade ifrån sin hemstad Åmål till Karlstad för att studera dans på Karlstads Universitet. Sofie har gått två ettåriga kurser på på KAU innan hon började på programlinjen Danspedagog på KAU och tog examen därifrån vårterminen 2016, och får nu undervisa inom street, jazz, nutida/modern & balett.

Sofie dansar även i Clude Dance Company.

När Sofie inte är på Dansstudion och undervisar, jobbar hon vid Klaravik Nätauktioner på säljsupport.


"På mina danslektioner fokuserar jag redan vid yngre ålder på vikten av dansteknik och samtidigt bli en mångsidig och bred dansare. Jag tror på att med en mångsidighet som dansare kommer man längst"


Erica Ling

 

Erica har dansat sen barnsben och rullat, snurrat och sparkat sig igenom de flesta dansstilar. Hon har undervisat på Dansstudion sen 2002 med paus för att föda några barn längs vägen. Mest har fokus legat på hip-hop och show i alla dess former. "Det finns nästan ingen koreografi jag skapat som inte haft en story eller tema. Jag älskar näs dansen får berätta och vara prestigelös och glad."

Erica var konstnärlig ledare för danscomapniet Contract i flera år och dom vann priser med sina nummer i bland annat Danskarusellen och Streetstar dance school challenge. 

Erica har stått på många scener som dansare i julgalor och föreställningar och hon har själv satt upp många musikaler och shower.

Nu undervisar Erica i mixed commercial samt Showdance/Video. Den sistnämnda är en kurs som föddes under pandemin där eleverna jobbar mot slutmålet scen- filmproduktion med sina koreografier,


Tilde Rhöse

 

Tilde har gått på Sundsta Estetiska Programmet inriktning dans och efter det en termin på Balettakademiens ettåriga utbildning jazz/commercial. 

2015-2020 var hon med i Divinity dance company här på Dansstudion. 

Denna termin undervisar Tilde i dansmix och två grupper showjazz tillsanmmans med Samira. De undervisar även ute i skolor där barn och ungdomar får prova dans via idrottskolan. 


         Ida Kraaft


Ida har gått Dansstudions ettåriga dansutbildning med inriktning Streetdance, dansförberedande programmet på balettakademien i Stockholm samt två år på Dans- och cirkushögskolan där hon läste jazzpedagog med balett som tillval. 

Hon har under tidigare år tränat gymnastik och varvar det med inspiration från yoga för effektiv stretch och rörlighet. 

På hennes lektioner är teknik, rytmik, och rörlighet i fokus, och hon tycker om att utmana koordinationsförmågan och självkänslan med fart tyngd och kraft.

Hösten 2022 är Ida tjänstledig men kommer hoppa in som vikarie.Lina Beckman


Lina började dansa som fyraåring och redan vid tretton års ålder undervisade hon egna dansklasser. Året 2006 var hon en av deltagarna i tv 3:s programserie "Floor Filler" och det var efter de som Lina ville bredda sin kunskap ännu mer och utbildade sig till musikalartist vid Performing Arts School, 2006-2009. Lina har en stor scenvana och har frilansat som dansare och musikalartist i många år. Hon har jobbat både i Sverige och utomlands, gjort flera stora tv-galor samt dansat och körat bakom en mängd olika artister.Hemma i Karlstad har hon medverkat i flera av Värmlandsteaterns uppsättningar samt varit koreograf till musikalen "Dr Jekyll and mr Hyde". Hon har även skrivit, producerat och framfört enmansföreställningen "Till sjöss med Fröding"."På mina klasser ligger fokus på dansglädje, energi och uttryck! Det är bra att göra "fel", det är då man lär sig. Vi har alla en liten gömd stjärna inom oss 😉"


Linnéa Hansen

Undervisar i Hip-Hop, Ragga, Streetjazz, Zumba Fitness och Hip-Hop/Rytmik på Dansstudion i Karlstad och Dansmix och Showdans i Deje.

Linnéa började dansa i Falun som barn och till en början var det främst jazzen som gällde. Gick Streetlinjen i Karlstad 07/08 och är även utbildad och licenserad i Zumba Fitness, Zumbatomic och AfroDance instruktör. Har tidigare varit Västerås och där jobbat med både hobbyverksamhet, högstadieklasser med dansinriktning och danselever på idrottsgymnasiet.


"På mina klasser är rörelseglädjen det allra viktigaste, oavsett dansstil!" 


Frida Widström


Frida är utbildad danspedagog på Karlstads universitet och har undervisat på Dansstudion sedan 2017. Hon undervisar i barndans och showjazz. Hon dansar även i Clude dance company. 


Ida Sandqvist


Ida har dansat på Dansstudion sedan hon var 9 år gammal och har testat på de allra flesta stilar. Hon var med i danscompaniet Contract under flera år och gick det estetiska programmet dans på Folkuniversitetets gymnasium. Hon har undervisat i dans på olika sätt sedan 2014, allt från barndans till vuxenjazz. 

Just nu undervisar hon en barndans nybörjare. 

”Det viktigaste för mig är att hitta dansglädjen under klassen, att få introducera den till fler människor är en fantastisk känsla.”


Felicia Wendel

Mitt namn är Felicia Wendel, är 23 år och är bosatt på Hammarö tillsammans med min sambo och hund. Jag har dansat sedan 4 års ålder och är i grunden skolad i klassisk balett. När jag blev upp mot 12-13 år började jag hålla i mina första egna balettklasser och blev helt kär i att undervisa. Sedan dess har jag hunnit gå Dans-programmet på Sundstagymnasiet, flyttat till München för att gå första året på Iwanson Internationals yrkesdansare utbildning och läst 2 år på Danshögskolan. I Stockholm jobbade jag även som balettlärare på Base23, som är en dansskola grundad av bland annat Anneli Alhanko. Nu för tiden pluggar jag till socionom, men försöker prioritera dansen så mycket som möjligt utöver det! Ni kan till exempel se mig dansa i årets Cabary!På mina balettklasser kan ni förvänta er en lärare som brinner för den klassiska baletten och som vill skapa lektioner där balettens teori och rörelsemönster blir lika viktiga. På mina klasser vill jag få er elever att känna sig inspirerade till att utvecklas och lära sig mer. Det är viktigt för mig att alla får känna sig delaktiga och att man får finna sin fulla potential. Ann Murelius

 

Undervisar i showjazz, dans för Parkinsons samt dansgruppen ”månarna”, barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Ann är utbildad Ämneslärare i Dans vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, där hon tog examen Vt 17. I utbildningen ingick en termins studier

vid New York University, NYU. Hon har även medverkat i en rad dansprojekt och föreställningar parallellt med sina studier. Ann har också

gått kursen Dans 60hp på KAU och Danshandledarutbildningen på KPS.

 

”På mina dansklasser är rörelseglädjen i fokus. Teknik, uttryck och musikalitet är naturliga delar i dansen

och min strävan är att alla ska känna att de dansar utifrån sin egen förmåga.” Mire Krasniqi Eklöf

Mire har gått estetiska programmet dans på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. 2011 - 2012 gick hon Dansstudion Danslinje och därefter vidareutbildade hon sig på Broadway Dance Center Hösttermin 2012.
Mire undervisar i hip-hop, vogue och dancehall och har varit ledare samt koreograf för Impact Dance Crew. Hon dansar också i Clude dance company. 


"Flow, groove, känsla, dynamik.. Jag lägger mycket fokus på att mina elever ska hitta sin egen känsla och stil, våga ta ut sig och det allra viktigaste - ha kul tillsammans!" 
Eto Olsson

Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och för närvarande även i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. 

Mina huvudsakliga dansgenrer är nutida, balett och street, vilka alla får influeras av min passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På mina klasser jobbar vi utifrån våra egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje.Filippa Wikström


Filippa har dansat sedan jag hon 4 år och på Dansstudion har hon varit med i danskompaniet Explicit och nu går hon danslinjen. När hon inte är på Dansstudion går hon i skolan på gymnasiet. Hon har alltid dansat mycket jazz, modernt och commercial, har även dansat en del balett och gått i poledance.

Nu undervisar Filippa i poledance för nybörjare.
Jimmy Nilsson


Jimmy har dansat i olika konstellationer sedan barnsben, såväl pardans som showdans. Under åren som student utbildade han sig inom dans via Folkuniversitetet, främst med fokus på street dance och jazzfunk. De senaste åren har dansen främst varit en del av performativa sammanhang i form av spex och revyföreställningar. När han inte håller musikaljazz på dansstudion så håller han även olika typer av träningspass på gym, bland annat med inspiration från dansen. Jimmy dansar också i danskompaniet Clude.

"Det mäktiga med dans är att det är ett universellt språk, och det känns fint att få mötas för att dela och öva uttryck tillsammans".
Samira Pettersson Testouri


Samira har gått det estetiska programmet dans på Sundsta-älvkulle gymnasiet och efter det gick hon en ettårig linje Jazz/Commercial på Balettakademien i Stockholm. Hon har även varit med i danskompaniet Divinity Dance Company 2015-2020. 


Just nu undervisar hon två grupper dansmix 7-9 år och showjazz 10-13 år tillsammans med Tilde Helgar. Samira assisterar också stjärnorna på onsdagar. 


Tone Jansson


Tone undervisar i modern, jazz, HipHop, barn- och pyttedans samt har hand om gruppen Pluto. 


Tone är utbildad på Karlstads universitet där hon gått Dans60 och Danspedagogiska året. Hon har förutom det tagit kurser i en mängd olika genrer på Dansstudion och Uno i Karlstad samt på The Place och Pineapple studio under läsåret 2017-2018. 


”Det som driver mig är viljan att fler människor ska hitta deras rörelsemöjligheter. Dansen är en fantastisk kombination av kreativitet, sport och musik, jag försöker hitta en bra balans mellan de tre på varje klass.Charlotte Gardefuhr


Frilansande dansare och danslärare. Jobbat på dansstudion och sedan vidareutbildat sig till dansare vid Institute of the Arts Barcelona. Där hon dansade för internationella dansare och koreografer. Tog examen 2017. Har sen dess jobbat som paraddansare på Disneyland Paris och sen bott i Göteborg och medverkat som dansare i föreställningar, musikvideos, undervisat och medverkat som skådespelare och statist i Tv produktioner. Hon ser fram emot att träffa både gamla elever som nya.

Ellie Risfalk


Ellie studerar estetiska programmet dans årskurs 3 på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Hon började dansa 2007 och sedan dess har hon dansat många olika stilar, bland annat Jazz, Balett, Heels och Hip Hop. Hon har även varit med i danskompaniet Illusion Dance Company.


Just nu undervisar Ellie i Sassy Commersial från 14 år tillsammans med Klara. Hon är även assisterande lärare för Jazzfunk 14-16 år. 


Klara Hasselström


Klara har dansat sedan 2008, det vill säga i 14 år. Under dessa åren har hon dansat en mängd olika dansstilar, däribland, Jazz, Heels, Hip Hop, Balett och Sassy Commercial. Hon var även en dansare i danskompaniet Illusion Dance Company. Klara har tidigare erfarenhet från dans på Kronoteket via Karlstad danssförening, där hon tillsammans med Ellie har drop in klasser för barn mellan 7-12 år. 


Tillsammans med Ellie undervisar Klara en Sassy Commercial från 14 år.  


Joanna Durkalec


Dansen har alltid varit ett stor och viktig del av mitt liv. Jag började dansa redan som barn för typ 30 år sen. Jag gick olika danskurser på Dansstudion, läste dans vid Karlstads Universitet. Jag var medlem i danskompaniet vid samma universitet och Värmlands Dansteater. 

Pole dance upptäckte jag för mer än 10 år sen av en slump på youtube och blev totalt fascinerad!! Det dröjde ett par år innan jag började med pole på riktigt, först som elev och så småningom som instruktör. I 2017 tillsammans med Sofia Navas  kom vi på tredje plats ( i kategori: pole doubles)  och fick brons medalj i Svensk Mästerskap i pole dance. Att undervisa är roligaste jag vet! Pole dance är verkligen för alla - oavsett kön, kroppsbyggnad osv. Att se elever utvecklas, ha rolig på mina klasser och börjar tro på sig själva är fantastiskt att se! Jag undervisar olika nivåer. När jag inte dansar då tränar jag yoga.

Nathalie Johansson


Jag heter Nathalie Johansson och jag är en 23 årig glad tjej från västkusten som nu är bosatt i Karlstad! 

 

Min dagsresa började 2008 och jag har dansat sedan dess! När jag var liten så låg fokuset på Jazz/Street som kursen hette då. På gymnasiet sen läste jag Dansprogrammet med inriktning dans på Akademi Sinclair i Uddevalla. Under gymnasiet dansade vi jazz, modernt, Street och balett. Jag var även med i skolans musikal ett år. 

 

Efter gymnasiet flyttade jag till karlstad och fortsatte dans här, nu dansar jag i ett flertal grupper: Jazz, Sassy Comercial, modern och musikaljazz, sen är jag även med i Danslinjen äldre. 

 

Den kursen jag är lärare i för tillfället här på dansstudion är Sassy Comercial Jazz nybörjare 10-13år, är även på kronoteket med en öppen dansmix för 6-10 år. 

 

När jag inte dansar så studerar jag på Karlstads universitet och läser till idrotts- och hälsocoach.

 

Jemima Fryxselius


Jemima har dansat sen hon var 10 och har utforskat ett brett spektrum av dansgenrer, från den eleganta baletten till den pulserande energin i hiphopen.


Just nu går Jemima sista året på Sundstagymnasiets dansutbildning. Innan det gick hon tre år i Folkungaskolans dansprofil i Linköping. Denna termin håller hon i hiphop/kommersiell för nybörjare.


"För mig är det personliga uttrycket det viktigaste, och roligaste, med dans"